top of page

Árak

Komplex fizioterápiás kezelés 6000 Ft

Komplex fizioterápiás kezelés, mely elektroterápiát (tens, ems, ultrahang), gyógytornát, manuálterápiát foglal magában, betegségnek megfelelően összeállítva.

10 alkalmas fizioterápiás bérlet 54.000 Ft

Egyéni fitnesz 4000 Ft

Egészséges kutyák részére

 

10 alkalmas fitnesz bérlet           36.000 Ft 

Ultrahang kezelés 3000 Ft

Állapotfelmérés 9 000 Ft

40 kg fölötti kutyák esetén egyedi elbírálás alapján felárat számolhatunk fel.

Szolgáltatások

Elektroterápia

TENS

A TENS elnevezés (Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation) magát a módszert jelenti, magyarul "bőrön át történő elektromos ideg-izom ingerlés". Egyrészt stimulálja az idegvégződéseket és aktiválja a természetes fájdalomcsillapító mechanizmusokat. Másrészt az ún. fájdalomkapu mechanizmuson keresztül hat: a béta érző idegrostokon megszünteti a fájdalominger továbbítását, így nem alakul ki fájdalomérzet

 

EMS

Ez is egyfajta elektromos idegstimulációt jelent. Azok az izmok, melyeknek nem megfelelő a beidegzése, elektromos úton stimulálhatóak izomsorvadás és a bénulás esetén. Mindkettő teljesen fájdalommentes módszer. Használható a gyenge izmok erősítésére (különösen, ha a mozgásszervi probléma akadályozza a mozgást, tornát). Az elektromos áram által létrehozott összehúzódás ugyanúgy tornáztatja, erősíti az izmokat, mintha mozogna a kutyusunk. 

 

Terápiás ultrahang

Sok jótékony hatásai közül néhány: ellazítja a kötött, merev izmokat, jótékony hatású ízületi és izommeszesedés, kopás esetén, segítséget nyújt a vérömlenyek oldásában, csökkenti a gyulladásos folyamatokat (pl. az ín- és ínhüvelygyulladást).

Torna

Gyógytornával növeljük a lesorvadt izomzatot, csökkentjük a fájdalmat és növeljük az ízületek mozgathatóságát. Fontos, hogy a gyógytorna nemcsak kezelésre alkalmas, hanem a mozgásszervi betegségek megelőzésére is.

Manuálterápia

A masszázs ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert. Ennek következtében mélyebb és egyenletes lesz a légzés, alacsonyabb lesz a vérnyomás. A masszázs közvetlen hatásaként csökkenti az izomfeszülést így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul, az anyagcseretermékek kiürülését felgyorsítja. Általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

 

Nyirokérmasszázs 

Az eljárás lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyag kiválasztását a szövetekben. A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, a szervezet méregtelenítésével, az immunrendszer megfelelő működtetésével.

 

Nyújtás 

A nyújtás nagyon fontos része, nem csak a fizioterápiának, de a sportoló és munkakutyák edzésének is. Az izom nyújtása során feltörjük az apró mikrotraumákból, mikroszkopikus izomrostszakadásokból származó letapadásokat. Segít az izomláz kialakulásának megelőzésében, védi az izmokat, szalagokat a húzódástól, szakadástól, így segít megelőzni a sérüléseket is. Csökkenti az izommerevséget, növeli az ízületi mozgáspálya kiterjedését.

Peeping Puppy
Closeup of a Black Dog
Peeping Pug
Peeping Dog
bottom of page